clock menu more-arrow no yes

Filed under:

Supermarket Checkout Line Becomes Inspiration For Row House

New, 1 comment

The same guy that brought the Kaleidoscope House to Bethesda now brings a completely different design to a DC row house. This time the final product was largely dictated by the physical constraints of the space. From the website:

Brittle masonry walls of the existing Washington, DC row house governed that the addition be engineered as a freestanding structure. Site constraints dictated a vertically oriented spatial solution. The client’s desire for transparent living space generated the opportunity to create an integrated solution for lateral force requirements. Structural steel rods within a glass window wall are aligned with datum lines of the neighboring building elevations. A stucco circulation tower anchors the living space to the existing row house Are you with still with us? That phrase an integrated solution for lateral force requirements is architect-speak for really freaking cool glass wall that gives the place its nickname: The Barcode House. Scroll through the gallery to see how they created a futuristic living space in a relatively small amount of square footage.

· David Jameson [Official Site]
· All Curbed David Jameson Coverage [CDC]
Photos by Paul Warchol from David Jameson Architect and Freshome.